Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tatīns ar kartupeļiem un vītinātu gaļu

Sastāvdaļas
  • 250g bezrauga kārtainās mīklas
  • 5 vidēja izmēra kartupeļi
  • 100g vītinātas cūkas filejas
  • 1 sīpols
  • 2 ēd.k. sviesta
  • 3-4 rozmarīna zariņi
  • sāls
Tarte tatin, jeb apgāztās kūkas mēdz būt ne tikai saldas. Šajā gadījumā piedāvājam Tarte tatin ar kartupeļiem un vītinātu gaļu. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana

1
Sīpolus notīrīt, sagriezt uz pusēm un sagriezt plānās šķēlītēs. Vītināto gaļu sagriezt plānās strēmelītēs. Traukā izkausēt sviestu un apcept sīpolus ar gaļu. Pievienot rozmarīnu.

Kartupeļus nomizot, sagriezt uz pusēm un katru pusīti iegriezt ar nazi tā, lai veidojas daudz plānas šķēlītes. Pārkaisīt ar sali. Traukā saliek pa virsu gaļai un sīpoliem kartupeļu pusītes cieši blakus vienu otrai ar iegrieztu daļu uz leju. Kartupeļus pārklāt ar mīklas slāni, kuru iepriekš sadurstīt ar dakšiņu. Mīklai pilnībā jānoklāj kartupļi un diezgan cieši jāpieguļ malām.
2
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 40 min 180 grādos.
3
Pīrāgu izņem ārā un ļauj mazliet atdzist. Trauku apsedz ar šķīvi un ātri apgriež otrādi - pīrāgs izkritīs uz šķīvja. Pasniedz siltu.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi