Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pica ar tomātiem un salami

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 325g milti
  • 125ml ūdens
  • 1 ola
  • 30ml piens
  • 30ml olīveļļa
  • 7g sausais raugs
  • cukurs, sāls
  • Pildījumam:
  • 125g plāni sagriezta salami desa
  • 2-3 saldi tomāti
  • 2 ēd.k. katlēti tomāti
  • 3 ēd.k. vīriešu zapte
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēd.k. rīvēts Parmezāns
  • svaigi malti pipari
Laikam jau pica ir tas ēdiens, kura variācijas būs mūžīgi mainīgas. Lai ko arī liktu uz picas, tā pārsvarā garšo lieliski. Taču šo picu vēlamies atzīmēt īpaši! Visas picā izmantotās sastāvdaļas tik lieliski sader kopā, ka picas visu laiku bija par maz! To noēda uzreiz! Cepiet vairākas!

Pagatavošana

1
Ūdeni sajaukt ar pienu un mazliet uzsildīt (ne pārāk karstu, lai pirkstu var iemērkt). Pievienot raugu, sāli un cukuru. Samaisīt, kamēr raugs izšķīst. Citā bļodā izsijāt miltus, iesist olu, pievienot piena maisījumu un iemīcīt miklu. Pievienot olīveļļu un mīcīt tik ilgi, kamēr mīkla atlīp no pirkstiem. Miklu apsegt ar tīru dvielīti un nolikt siltā vietā lai zurūgst. Pēc 40 min. mīklu iemīcīt atpakaļ un atstāt rūgt vēl uz 40 min.
2
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 220-230 grādiem. Kaltētus tomātus un ķiplokus smalki sakapāt, pievienot tos vīriešu zaptei un samaisīt. Tomātus sagriezt plānās šķēlītēs. Mīklu sadalīt divās daļās un izrullēt 25-30cm diametrā. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru, ieklāt izrullēto mīklu, apsmērēt to ar mērci un uz 4-5 min. ievietot cepeškrāsnī. Jau apgrauzdētai mīklai pa virsu kārto desas šķelītes, tomātu ripiņas un pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un rīvētu Parmezānu. Cept vēl apmēram 15 minūtes.
3
Picu sagriezt un pasniegt. Pēc vēlmes var pārkaisīt ar svaigiem zaļumiem.

Pievienot komentāru

Picas