Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Četru sieru pica

Sastāvdaļas
  • Picas pamatnei:
  • 2 gl miltu
  • 1 gl. remdena ūdens
  • 2 ejk. cepamā pulvera
  • 4-5 ēd.k. olīveļļas
  • Pildījumam:
  • 75g mocarellas siera
  • 75g zilā siera
  • 75 g Edama siera
  • 75g klasiskā siera
  • 50 g vītinātas gaļas
Aleksandrs Dimā-vecākais apceļojot Italiju sastādija veselu ceļvedi ar gastronomiskiem komentāriem. Tai skaitā aprakstīja picu no Pjemontas pēc viņa domām "ļoti sarežģītu" - četru sieru pica. Piedāvājam pagaršot! Un nemaz tik sarežģīti nav ! :)

Pagatavošana 2 porcijas

1
Pagatavot mīklu: miltus izsijā, pievienot cepamo pulveri un pakāpeniski peivienojot ūdeni iejaukt mīklu. Ūdeni liet klāt uzmanīgi, jo ūdens daudzums ir atkarīgs no miltiem un iespējams, ka tik daudz nevajadzēs. Pievienot eļļu, sāli un samīcīt vēlreiz. Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem un izrullēt 2 picas pamatnes.
2
Mocarellu, Edama sieru un klasisko Andrupenes sieru sarīvēt uz rupjās rīves. Uz picas pamatnes kārtot slāņos - vipirms mocarellas sieru, tad Edama sieru, tad klasisko sieru un pa virsu pārkaisīt ar sadrupināto zilo sieru. Pa virsu sakārot vītināto gaļu.
3
Cept iepriekš uzkarsētā līdz 250 grādiem krāsnī apmēram 10-15 min, kamēr siers ir izkusis un tikko paliek brūns.

Pievienot komentāru

Picas