Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Calzone pizza with tuna on a plate, selective focus

Pica Calzone ar jūras veltēm, asā

Sastāvdaļas
  • Picas mīkla 4 picām
  • &nbsp
  • 150g kūpināts šķiņķis
  • 100g mīdijas
  • 250g tuncis savā sulā
  • 200g rīvēts siers
  • 10-12 melnās olīvas bez kauliņa
  • 8 ēd.k. tomātu mērces
  • 1 čili pipars
  • 1 tējk. kaltēta raudene vai baziliks
  • sāls un svaigi malti pipari
Calzone tulkojumā no itāļu valodas nozīmē "liela zeķe" vai "bikses". Pildījums ir mīklas ietvarā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Mīklu pagatavo, kā norādīts pamatreceptē, kuru var atrast šeit. Izveltnē 4 apaļas pamatnes aptuveni 26 cm diametrā. Pamatnes liek uz ietaukotas plāts, apsmērē ar tomātu mērci tikai vienu pamatnes daļu.
2
No gliemenēm un tunča nolej šķidrumu. Tunci saknaiba ar dakšu. Šķiņķi iesakam izmantot jau sagrieztu - tādu kā šeit. Šķiņķi, tunci, mīdijas sakārto uz četrām picas pamatnēm. Pārkaisa ar raudeni vai baziliku, olīvām, rīvētu sieru. Pievieno ripiņās sagrieztu čili piparu. Nedaudz apslaka ar olīveļļu.
3
Uzmanīgi paceļ picas malas uz augšu un veidojot zig-zaga rakstu cieši sakniebj maliņas kopā. Savienojuma vietai jābūt augšā.
Picu cep cepeškrāsnī 250 grādos 15-20 min. Picu pasniedz siltu.

Pievienot komentāru

Picas