Pica Calzone ar jūras veltēm, asā
Sastāvdaļas
- Picas mīkla 4 picām
-  
- 150g kūpināts šķiņķis
- 100g mīdijas
- 250g tuncis savā sulā
- 200g rīvēts siers
- 10-12 melnās olīvas bez kauliņa
- 8 ēd.k. tomātu mērces
- 1 čili pipars
- 1 tējk. kaltēta raudene vai baziliks
- sāls un svaigi malti pipari
Calzone tulkojumā no itāļu valodas nozīmē "liela zeķe" vai "bikses". Pildījums ir mīklas ietvarā.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Mīklu pagatavo, kā norādīts pamatreceptē, kuru var atrast šeit. Izveltnē 4 apaļas pamatnes aptuveni 26 cm diametrā. Pamatnes liek uz
ietaukotas plāts, apsmērē ar tomātu mērci tikai
vienu pamatnes daļu.
2
No gliemenēm un tunča nolej šķidrumu. Tunci saknaiba ar dakšu. Šķiņķi iesakam izmantot jau sagrieztu - tādu kā
šeit. Šķiņķi, tunci, mīdijas
sakārto uz četrām picas pamatnēm. Pārkaisa ar raudeni
vai baziliku, olīvām, rīvētu sieru. Pievieno ripiņās sagrieztu čili piparu. Nedaudz apslaka
ar olīveļļu.
3
Uzmanīgi paceļ picas malas uz augšu un veidojot
zig-zaga rakstu cieši sakniebj maliņas kopā. Savienojuma vietai jābūt augšā.
Picu cep cepeškrāsnī 250 grādos 15-20 min. Picu pasniedz siltu.
Picu cep cepeškrāsnī 250 grādos 15-20 min. Picu pasniedz siltu.