Tomātu un šķiņķa mērce
Sastāvdaļas
- 100 g kūpināta caurauguša šķiņķa
- 850 ml savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
- 2 sīpoli
- 2 daiviņa(s) ķiploki
- 1 burkāns
- 2 ēd. k. tomātu biezeņa
- 1 ēd. k. eļļas
- sāls
- malti pipari
- cukurs
Labi garšos gan kopā ar kotletēm, gan kartupeļiem, gan makaroniem vai grūbām.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Burkānu, sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Šķiņķi sagriez mazos gabaliņos.
2
Pannā sakarsē eļļu un apcep šķiņķa gabaliņus. Pievieno burkānus, ķiplokus un pusi sīpolu un sautē 2–3 minūtes.
3
Iemaisi tomātu biezeni. Pievieno konservētos tomātus un ūdeni, pieber sāli, piparus un cukuru un uz lēnas uguns vaļējā pannā vāri aptuveni 30 minūtes.