Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Tomātu un šķiņķa mērce

Sastāvdaļas
  • 100 g kūpināta caurauguša šķiņķa
  • 850 ml savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 2 sīpoli
  • 2 daiviņa(s) ķiploki
  • 1 burkāns
  • 2 ēd. k. tomātu biezeņa
  • 1 ēd. k. eļļas
  • sāls
  • malti pipari
  • cukurs
Labi garšos gan kopā ar kotletēm, gan kartupeļiem, gan makaroniem vai grūbām.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Burkānu, sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Šķiņķi sagriez mazos gabaliņos.
2
Pannā sakarsē eļļu un apcep šķiņķa gabaliņus. Pievieno burkānus, ķiplokus un pusi sīpolu un sautē 2–3 minūtes.
3
Iemaisi tomātu biezeni. Pievieno konservētos tomātus un ūdeni, pieber sāli, piparus un cukuru un uz lēnas uguns vaļējā pannā vāri aptuveni 30 minūtes.

Pievienot komentāru

Mērces