Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Vecmāmiņas ābolu kūka 1

Sastāvdaļas
  • 4 āboli
  • 125ml piens
  • 125ml saldais krējums
  • 3 ēd.k. cukurs ar kanēli
  • 2 olas
  • 1 ēd.k. vaniļas sīrups
  • Mīklai:
  • 200g milti
  • 100g auksts sviests
  • 1 olas dzeltenums
  • sāls, cukurs
Šī ir viena no tām receptēm, kuras tiek nodotas no paaudzes paaudzē. Interesanti, kura bija pirmā vecmāmiņa, kas radīja šīs kūkas recepti?! Receptes pagatavošanai nepieciešama forma 22cm.

Pagatavošana

1
Miltus izsijā, pievieno sagrieztu kubiņos sviestu, pa šķipsniņai sāli un cukuru, samaisa. Pievieno olas dzeltenumu un iemīca mīklu. Mīklu ar pirkstu palīdzību ieklāj formā un piespiež pie malām, lai veidojas bortiņi. Sadursta ar dakšu un novietot ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
2
Ābolus nomazgā, izgriež serdi un sagriež ne pārāk plānās šķēlēs.
3
Olas uzputo ar cukuru, pielej pienu, saldo krējumu, vaniļas sīrupu un uzputo vēlreiz.
4
Uz kūkas pamatnes kārto ābolu šķēlītes, pārlej ar uzputoto olu masu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 30-40 min 180 grādos.
5
Pasniedz gan siltu, gan aukstu.

Pievienot komentāru

Kūkas