Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Māsu Cvetajevu ābolu kūka 8

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 70g krējuma
  • 160g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 100g sviesta
  • &nbsp
  • Pildījumam:
  • 200g krējuma
  • 200g cukura
  • 1 ola
  • 1 ēd.k. ar kaudzi miltu
Kas bija māsas Cvetajevas un kāda bija viņu saistība ar Latviju interesenti noteikti var uzzināt pie kaimiņa vēsturnieka vai meklējot googlē. Leģenda vēsta, ka tieši ar šādu ābolu kūku Krievijas aristokrātes cienājušas savus viesus. Kura no māsām īsti cepa šo ābolkūku nav zināms, bet mēs nogaršojām un varam tikai ieteikt! Un ziniet, kaut kas aristokrātisks šajā kūkā tiešām ir....

Pagatavošana 22 porcijas

1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Formu ietauko un ieklāj krustām-šķērsām divas cepamā papīra strēmeles - malām jākarājas ārpusē. Aiz šīm malām vēlāk būs vieglāk izņemt kūku no formas.
2
Sviestu izkausē uz mazas uguns. Lielā bļodā miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno krējumu, sviestu un iejauc mīklu. Miklai jāsanāk ļoti mīkstai. Mīklu ar rokām ieklāj formā, ar pirkstiem izveido bortiņus piespiežot mīku pie malām.
3
Ābolus notīra un sagriež plānās šķēlītēs (to viegli var izdarīt ar dārzeņu mizojamo). Pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar kanēli.
4
Gatavo krēmu. Krējumu saputo ar cukuru, olu un miltiem. Krēms sanāks pašķidrs, bet cepšanas procesā tas sabiezēs. Pārlej krēmu pāri āboliem.
5
Cep cepeškrāsnī apmēram 50 min. Atdzesē formā 10 min un pasaucot palīgu aiz papīra malām izņem kūku no formas.
6
Iesakam kūku pasniegt ar saldējumu.

Skatīt visus komentārus

Kūkas