Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Pieneņu medus

Sastāvdaļas
  • pienenes
  • cukurs ievārījumam
  • svaigi spiesta 2 citronu sula
  • rīvēta citrona miziņa no 2 citroniem
Pieneņu dziednieciskās īpašības novērtēja jau senie grieķi. Šis augs plaši tika lietots medicīnā arī arābu valstīs. Šī recepte lieti noder kaulu deformāciju gadījumos un pie sāļu nogulsnēm organismā, piemēram, ik dienas divus gadu laikā lietojot pieneņu medu, varot tikt vaļā pat no osteohondrozes!

Pagatavošana

1
Ziedus priekš medus jāvāc no rīta puses, līdz kādiem 11-12. Ziedus jāvāc bez kātiem, tikai pašus ziediņus. Un vislabak der tie ziedi, kuri vēl nav pilnībā atvērušies - tad tajos saglabajās vairāk ziedputekšņu, kas arī ir galvenā vērtība.
2
No ziediņiem atdala tikai dzeltenās ziedlapiņas. Zaļās daļas ir rūgtas, tapēc no tām atsakāmies. Atdalītas ziedlapiņas pārlej ar verdošu ūdeni, lai pilnībā ir noklātas visas ziedlapiņas un astāj uz 2-3 stundām.
3
Šķidrumu nolej un pārlej katlā tikai tīru šķidrumu. Pievieno cukuru ievērojot instrukciju uz iepakojuma un vāra apmēram 45-50 minūtes. Pievieno citrona miziņu un sulu un vāra vēl 10-15 minūtes.
4
Medu saliek tīrās sausās burciņās un glabā vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana