Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Zemeņu ievārījums ar rozmarīnu

Sastāvdaļas
  • 750g zemenes (var būt saldētas)
  • rozmarīns
  • 200ml cukurs
  • 1 ēd.k. citronu sula
  • 2 ēd.k. Grenadīna sīrups
  • 2 ēd.k. tekila
  • 1 tējk. Balzamiko etiķis
  • 1/3 tējk. svaigi malti pipari
Šajā receptē minēts, ka ievārījuma pagatavošanai var izmantot arī saldētas zemenes, tomēr iesakām ievārījumu gatavot zemeņu sezonas laikā un ievārījumam tomēr izmantot svaigas ogas.

Pagatavošana

1
Zemenes nomazgāt, pēc vēlmes sagriezt smalkāk. Saldētas zemenes atkausēt. Pārlikt zemenes katliņā ar biezu apakšu, pievienot pārējās sastāvdaļas un vārīt 10 min. ik pa brīdim apmaisot.
2
Ievārījumu atdzesēt, izņemt rozmarīna zariņus, pārlikt stikla burciņā, apsegt ar vāku. Glabāt ledusskapī.
3
Avots-laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Konservēšana