Zemeņu ievārījums ar rozmarīnu
Sastāvdaļas
- 750g zemenes (var būt saldētas)
- rozmarīns
- 200ml cukurs
- 1 ēd.k. citronu sula
- 2 ēd.k. Grenadīna sīrups
- 2 ēd.k. tekila
- 1 tējk. Balzamiko etiķis
- 1/3 tējk. svaigi malti pipari
Šajā receptē minēts, ka ievārījuma pagatavošanai var izmantot arī saldētas zemenes, tomēr iesakām ievārījumu gatavot zemeņu sezonas laikā un ievārījumam tomēr izmantot svaigas ogas.
Pagatavošana
1
Zemenes nomazgāt, pēc vēlmes sagriezt smalkāk. Saldētas zemenes atkausēt. Pārlikt zemenes katliņā ar biezu apakšu, pievienot pārējās sastāvdaļas un vārīt 10 min. ik pa brīdim apmaisot.
2
Ievārījumu atdzesēt, izņemt rozmarīna zariņus, pārlikt stikla burciņā, apsegt ar vāku. Glabāt ledusskapī.
3
Avots-laperla-foto.livejournal.com