Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marinēti redīsi

Sastāvdaļas
  • 20 redīsi
  • 12 šalotes sīpoli
  • Marinādei:
  • 100ml sarkanvīna etiķis
  • 50g cukurs
  • 1 kanēļa standziņa
  • 2 lauru lapas
  • 7 smaržīgo piparu graudiņi
  • 1 tējk. koriandrs
  • 1 tējk. jūras sāls
Redīsi ir pieskaitāmi pie sakņaugiem. Redīsu garša ir asa un nedaudz līdzīga rutkiem. Redīsi ir vieni no pirmajiem pavasara dārzeņiem. Mēs piedāvājam nobaudīt marinētus redīsus. Izmēģiniet šo recepti!

Pagatavošana

1
Redīsus nomazgāt, nogriezt lapiņas un sagriezt uz pusēm. Sīpolus notīrīt un arī sagriezt uz pusēm. Dārzeņus pārlikt tīrā sterilizētā burkā. Pievienot piparus, kanēļa standziņu, lauru lapas, piparus.
2
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt etiķi, pievienot cukuru, sāli un vārīt 1 min. Ar karstu marinādi pārliet dārzeņus. Burku apsegt ar vāku un atstāt istabas temperatūrā uz 24 st. Pēc tam pārlikt vēsā vietā.
3
Dārzeņus glabāt tumšā vēsā vietā ne ilgāk par 1 gadu. Pēc atvēršanas gabāt ledusskapī ne vairāk kā 30 dienas.

Pievienot komentāru

Konservēšana