Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Preserved beet in glass jar, selective focus

Biešu kaviārs

Sastāvdaļas
  • 1kg bietes
  • 4-5 tomāti
  • 2-3 paprikas
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 3 ēd.k. etiķis
  • augu eļļa
  • sāls, cukurs
Šī ir diezgan universāla recepte, gatavu biešu kaviāru var dažādi izmantot - no tā var vārīt boršču vai biešu zupas, var likt uz maizes. Ērti, vienkārši un garšīgi.

Pagatavošana

1
Bietes notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Papriku sagriezt kubiņos. Tomātus noblanšēt, noņemt ādu un sagriezt kubiņos. Sīpolu un ķiploku smalki sakapāt.
2
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot bietes un cept vēl 5 min. Pievienot tomātus, papriku un sautēt apm. 35-40 min. Ja nepietiek šķidrums no tomātiem, tad var pievienot mazliet ūdens. Pievienot etiķi un pēc garšas sāli un cukuru.
3
Vēl karstus dārzeņus salikt burciņās, aizvākot un atdzesēt. Glabāt vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana