Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Arbūzu-aveņu ievārījums

Sastāvdaļas
  • 1 kg arbūza
  • 500g aveņu
  • 1 citrona svaigi spiesta sula
  • 8 ēd.k. rožu sīrupa
  • 1kg ievārījuma cukura ar pektīnu
Šis ievārījums brīnišķīgi smaržo, apvienojot sevī arbūza, rožu un aveņu aromātus. To var pasniegt gan ar pankūkām, gan pie grieķu/turku jogurta. Recepte neprasa daudz pūļu - tas vārās minimālu laiku un sniedz garšu kārpiņām maksimālu baudījumu.

Pagatavošana

1
Arbūza mīkstumu sagriež lielos gabalos, atbrīvo no kauliņiem. Tad mīkstumu saspaida ar kartupeļu stampu un izberž caur sietu, tādā veidā atbrīvojoties no atlikušajiem kauliņiem.
2
Arbūza biezeni pārliek katlā, pievieno rožu sīrupu, avenes un citrona sulu. Uzvāra un, visu laiku maisot, vāra 2-3 min, kamēr avenes kļūst mīkstas. Pievieno cukuru un maisa, kamēr cukurs izšķīst. 4-5 min., visu laiku maisot, ievārījumu vāra uz lielas uguns.
3
No ievārījuma noņem putas, sapilda tīrās sausās burkās un uzreiz aizvāko.

Pievienot komentāru

Konservēšana