Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krabju salāti ar pikanto mērci

Sastāvdaļas
  • 100g vārīti rīsi
  • 400g krabja gaļas
  • 200g kirštomātiņi
  • 125g salātlapas
  • 100g marinēti gurķīši
  • Mērcei:
  • 200ml grieķu-turku jogurts
  • 3-4 ēd.k. paprikas pulveris
  • čili pipari
  • sāls, svaigi malti pipari
Apmēram 20% no visiem pārtikā patērētajiem vēžveidīgajiem ir krabji. Katru gadu cilvēki apēd 1,5 miljonus tonnu krabju. Krabjus pārtikā lieto visā pasaulē, un tos gatavo dažādos veidos. Šoreiz piedāvājam vienkāršu pagatavošanas variantu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pagatavot mērci. Priekš mērces jogurtu sajaukt ar paprikas pulveri, pievienot pēc garšas čili piparus un sāli. Visu kārtīgi samaisīt.
2
Lielā bļodā sajaukt rīsus un krabja gaļu. Pievienot salātlapas, sagrieztus marinētus gurķus un mērci. Samaisīt.
3
Salātus sakārtot porcijas šķīvjos un dekorēt ar sagrieztiem uz pusēm ķirštomātiem.

Pievienot komentāru

Jūras veltes