Krabju salāti ar pikanto mērci
Sastāvdaļas
- 100g vārīti rīsi
- 400g krabja gaļas
- 200g kirštomātiņi
- 125g salātlapas
- 100g marinēti gurķīši
- Mērcei:
- 200ml grieķu-turku jogurts
- 3-4 ēd.k. paprikas pulveris
- čili pipari
- sāls, svaigi malti pipari
Apmēram 20% no visiem pārtikā patērētajiem vēžveidīgajiem ir krabji. Katru gadu cilvēki apēd 1,5 miljonus tonnu krabju. Krabjus pārtikā lieto visā pasaulē, un tos gatavo dažādos veidos. Šoreiz piedāvājam vienkāršu pagatavošanas variantu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pagatavot mērci. Priekš mērces jogurtu sajaukt ar paprikas pulveri, pievienot pēc garšas čili piparus un sāli. Visu kārtīgi samaisīt.
2
Lielā bļodā sajaukt rīsus un krabja gaļu. Pievienot salātlapas, sagrieztus marinētus gurķus un mērci. Samaisīt.
3
Salātus sakārtot porcijas šķīvjos un dekorēt ar sagrieztiem uz pusēm ķirštomātiem.