Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jūras naži baltvīnā

Sastāvdaļas
  • 500g jūras naži
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • baltvīns (ieteicams, Chardonnay)
  • pētersīļi
  • olīveļļa
Pasaulē šos moluskus pazīst ar nosaukumu cannolicchi. Šie bārdas nazim līdzīgie moluski mitinās ne visai lielā dziļumā un tos no ūdens izzvejo ar speciālu āķu palīdzību. Katrā ziņā, ir vērts iegādāties un pagatavot. Ja esiet jūras velšu cienītājs, vilties nenāksies!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Vispirms moluskus noskalot zem tekoša ūdens. Katlā uzkarsēt nedaudz eļļas un apcept tajā smalki sakapātu ķiploku. Pieliet baltvīnu apmēram 2 cm biezā slānī un uzvārīt. Pievienot jūras nažus un tvaicēt apmēram 2-3 min, kamēr moluski atveras. Galveinais nepārvārīt, jo tad tie kļūst cieti un nebaudāmi. Moluskus ar šūmkaroti izņem ārā, atver vākus ar ar šķērēm nogriež "pēdu", jo tajā var būt smiltis.
2
Gliemenes sakārto šķīvī, pārlej ar buljonu, kur gliemenes vārījās, pārkaisa ar smalki sakapātiem pētersīļiem un klāt pasniedz svaigu baltmaizi.

Pievienot komentāru

Jūras veltes