Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Wok stir fry with vegetables and squids, selective focus

Kalmāru gredzeni ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 500g kalmāru gredzeni
  • 200g zaļās pākšu pupiņas
  • 200g ziedkāposti
  • 1 sarkana saldā paprika
  • 1 dzeltena saldā paprika
  • 100ml sauss baltvīns
  • 2 selerijas kāti
  • 2 ēd.k. eļļa
  • 0,5 tējk. cukurs
  • 1 citrons
  • 2 ēd.k. sojas mērce
  • 4 smaržīgie piparu graudiņi
Ja esiet jūras velšu cienītājs, šie salāti jums noteikti jāpagaršo! Turklāt, 100 gramos kalmāra gaļas ir aptuveni 16 g olbaltumvielu, apmēram 7 grami tauku, no kuriem ap 500 mg ir omega 3 taukskābes un ap 1,2 g omega 6 taukskābes, satur arī B grupas vitamīnus, PP un E vitamīnu, nedaudz C vitamīna.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Papriku nomazgāt, sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt stremelītēs. Ziedkāpostu sadalīt ziedos, pākšu pupiņas sagriezt mazākos gabalos. Var izmantot arī saldētus dārzeņus.
2
Vok pannā uzkarsēt eļļu. Pievienot smaržīgo piparu graudiņus, 2 min. tos apcept un tad izņemt no pannas. Eļļai pievienot kalmāru gredzenus un cept 2 min, visu laiku maisot. Pievienot sagatavotus dārzeņus un cept vēl 3 min. Pievienot baltvīnu. Sojas mērci sajaukt ar cukuru un svaigi spiestu citronu sulu un sautēt vēl 5 min.
3
Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Jūras veltes