Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Biezpiena-medalus pankūkas ar upeņu zapti

Sastāvdaļas
  • 375ml medalus
  • 300g milti
  • 120g biezpiens
  • 2 olas
  • 3 ēd.k. cukurs
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1/2 tējk. vanilīna cukurs
  • Upeņu zaptei:
  • 160g upenes
  • 160g ievārījuma cukurs
  • 160ml upeņu medalus
Brīvdienu rīts, parasti, tiek laiski pavadīts pie brokastu galda. Viens no iecienītākajiem ēdieniem šādos rītos ir pankūkas. Mīklu un zapti var pagatavot jau iepriekšējā vakarā un novietot ledusskapī līdz rītam. Bet klāt iesakām pasniegt pienu un garšīgu upeņu tēju - ir taču ogu laiks!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Biezpienu, cukuru, vanilīna cukuru un olas liek bļodā un sakuļ. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri, alu un kārtīgi samaisa. Mīklu atstāj uz 15 minūtēm nostāvēties. Tad no šīs mīkals cep pankūaks.
2
Kamēr cepās pankūkas, gatavo zapti. Katliņā ieber upenes, pievieno upeņu alu un cukuru. Vāra atbilstoši instrukcijai uz cukura iepakojuma. Ja vāri ar parasto cukuru, tad iztvaicē šķidrumu uz 1/3.
3
Pankūkas pasniedz ar upeņu ievārījumu.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm