Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ziemas putra ar čīgiņām un olu

Sastāvdaļas
  • 500ml vistas buljons
  • 150g 5 graudu pārslas "Dobeles dzirnavnieks"
  • 175g kūpināta gaļa
  • 2 olas
  • 1 sīpols
  • 1 ēd.k. sojas mērce
  • 1 ēd.k. rīvēts ingvers
  • dilles
  • loki
  • eļļa
  • pipari
Mūsu seņčiem Ziemassvētku galda neatņemama sastāvdaļa ir bijusi putra. Pastāvēja ticējums, ka no šīs maltītes var gūt spēku un izturību visam nākamajam gadam. Tādēļ daļu biezputras upurēja dabas spēkiem. Karoti biezputras likuši uz jumta kores un sētas mietiem - šādi cienājot vēju. Putru kuru neapēda saimnieces nesa arī uz augļu dārzu - cienāja zemi. Skaista paraža, vai ne? :)

Pagatavošana

1
Sīpolu un gaļu sagriež smalkos kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un gaļu.
2
Vistas buljonu ielej katlā un uzkarsē. Pievieno graudu pārslas, sojas mērci, rīvētu ingveru. un vāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Pašās beigās iemaisa gaļu ar sīpoliem.
3
Nelielā katlā uzvāra 500ml ūdens, pievieno etiķi un samazina uguni. Ūdens nedrīkst intensīvi vārīties, savādāk olas izšķīdīs. Ar karoti vai putojamo slotiņi ūdeni intensīvi samaisa uz riņķi un vidū pa vienai, iesitot zupas kausā, olas uzmanīgi pārlej udeni. Vāra 3 min, līdz ola ir sarecējusi. Gatavas olas uzmanīgi izņem no ūdens.
4
Putru pārkaisa ar smalki sagrieztām dillēm un lokiem, pasniedz ar olu.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm