Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

5 graudu putra ar bekonu un pupiņām

Sastāvdaļas
  • 200g 5 graudu pārslas
  • 150 g bekons, sagriež strēmelēs
  • 400 g vārītas vai konservētas pupiņas
  • 400 g sasmalcināti konservēti tomāti
  • 1/2 sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. kūpināta paprika
  • 1/4 tējk. čili pasta
  • sāls, pipari
  • Grauzdētām pārslām:
  • 10g sviests
  • 40g 5 graudu pārslas
  • 1/2 tējk. ķiploku pulveris
  • sāls
Šoreiz vēlos par šo recepti pateikties uzņēmumam "Dobeles dzirnavnieks". Viņi man atsūtīja notestēt viņu jaunos produktus un tie man patiešām patika un rosināja uz jauniem eksperimentiem. Rezultātā tapa arī šī recepte. Visiem kuri pagaršoja, jautāja arī recepti. Izmēģiniet arī jūs!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Graudu pārslas ieber bļodā,pārlej ar 500ml vāroša ūdens, apsedz ar vāku vai šķīvi un ļauj ievilkties.
2
Tikmēr sagriež smalkos kubiņos sīpolu un ķiplokus. Pannā uzkarsē eļļu un tos apcep. Tad pievieno gaļu un cep vēl minūtes 5. Pievieno vārītas pupiņas, konservētus tomātus, čili pastu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Sautē vēl 10 min.
3
Pannā izkausē sviestu un apgrauzdē graudu pārslas, pievieno ķiploku pulveri un sāli pēc garšas.
4
Šķīvjos saliek putru, pievieno pupiņu mērci un pārkaisa ar grauzdētām pārslām.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm