Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

5 graudu putra ar bekonu un pupiņām

Sastāvdaļas
  • 200g 5 graudu pārslas
  • 150 g bekons, sagriež strēmelēs
  • 400 g vārītas vai konservētas pupiņas
  • 400 g sasmalcināti konservēti tomāti
  • 1/2 sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. kūpināta paprika
  • 1/4 tējk. čili pasta
  • sāls, pipari
  • Grauzdētām pārslām:
  • 10g sviests
  • 40g 5 graudu pārslas
  • 1/2 tējk. ķiploku pulveris
  • sāls
Recepte, kā radoši pagatavot trīsgraudu, četrgraudu, piecgraudu un vairāk graudu pārslas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Graudu pārslas ieber bļodā,pārlej ar 500ml vāroša ūdens, apsedz ar vāku vai šķīvi un ļauj ievilkties.
2
Tikmēr sagriež smalkos kubiņos sīpolu un ķiplokus. Pannā uzkarsē eļļu un tos apcep. Tad pievieno gaļu un cep vēl minūtes 5. Pievieno vārītas pupiņas, konservētus tomātus, čili pastu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Sautē vēl 10 min.
3
Pannā izkausē sviestu un apgrauzdē graudu pārslas, pievieno ķiploku pulveri un sāli pēc garšas.
4
Šķīvjos saliek putru, pievieno pupiņu mērci un pārkaisa ar grauzdētām pārslām.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm