Vraps grieķu gaumē
Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas
- 6 tortillas
- 150g siers Fetaki
- 1 garais gurķis
- 1 sarkans sīpols
- 300g frī kartupeļi
- 6 ēd.k. laba majonēze vai krējums
- 1 ēd.k. franču sinepes
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 tējk. timiāns
- 1/2 tējk. kaltēts baziliks
- sāls, pipari
Grieķijas virtuve ir viena no populārākajām virtuvēm pasaulē. Tā ir īsta zemnieku un zvejnieku virtuve, kuras pamatā ir vienkāršas, veselīgas izejvielas un šī recepte nav izņēmums.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Vistas filejas iemarinē olīveļļā uz 1 st., pievienojot sasmalcinātus ķiplokus, timiānu un baziliku. Vistas filejas uzgrilē un sagriež mazākos gabalos
2
Kartupeļus uzcep. Gurķi nomazgā un sagriež strēmelītēs. Sīpolu sagriež ripiņās. Majonēzi sajauc ar sinepēm.
3
Uz tortillas kārto gaļu, gurķus, kartupeļus, sīpolus, sadrupinātu Fetaki sieru un pārlej ar majonēzi. Tortillu satin kā konvertu un uzreiz pasniedz.