Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Grilled fish with butter and lemon, selective focus

Forele armēņu gaumē

Sastāvdaļas
  • 2 foreles
  • Kajennas pipari vai paprika
  • 60g sviests ar Himalaju sāli
  • citrons
  • estragons vai dilles
Armēnija pasaulē ir zināma arī ar Sevānas ezeru, kurā aug rozā foreles. Bet šai receptei, protams, varat izmantot jebkuras krāsas foreli. Jā, Armēnijā šo īpašo zivi pasniedz ar granātābolu.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Foreles atzvīņot, iztīrīt iekšas un izgriezt žaunas. Zivis kārtīgi ierīvēt gan no iekšpuses, gan no ārpuses ar Kajennas pipariem vai papriku.
2
Zivi cept uz grila 10-12 min, ik pa brīdim apgrozot un uzliekot pa sviesta piciņai.
3
Gatavu foreli pasniedz ar citrona daiviņām un estragonu vai dillēm.

Pievienot komentāru

Grilam