Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu biezputra ar karamelizētām asinsdesiņām un pelēkajiem zirņiem 1

Sastāvdaļas
  • 300g asinsdesa
  • 100g vārīti pelēkie zirņi
  • 2 sīpoli
  • 30g sviests
  • 3 ēd.k. balzametiķis
  • 1 ēd.k. brūnais cukurs
  • sāls
  • Kartupeļu biezputrai:
  • 700g kartupeļi
  • 150ml piens
  • 1 sīpols
  • 20g sviests
  • sāls
Mēs esam pilnīgi pārliecināti, ka laba recepte ir vienkārša recepte. Un nav nekā vienkāršāka, kā pagatavot kartupeļu biezputru un uzcept asinsdesiņas. Šoreiz vēl pievienojam pelēkos zirņus - tā ēdiens kļūst pavisam latvisks, bet karamele un balzametiķis piešķir interesantu toni.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolus sagriež gredzenos. Asins desiņas sagriež ripiņās. Pannā izkausē sviestu, pievieno cukuru un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno desiņas, etiķi, zirņus, mazliet ūdeni un sautē, kamēr šķidrums ir iztvaikojis. Pēc garšas pievieno sāli.
2
Gatavo kartupeļu biezputru. Kartupeļus nomizo, sagriež mazākos gabalos un novāra sālsūdenī līdz gatavībai. Ūdeni notecina, kartupeļus saspaida ar kartupeļu stampu. Pievieno sviestu, uzsildītu pienu un samaisa. Pašās beigās iemaisa sagrieztu mazos kubiņos sīpolu. Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni