Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Gaļas bumbiņas ar dzērveņu medalu 1

Sastāvdaļas
  • 700g liellopa maltā gaļa
  • 1 gl. dzērveņu medalus
  • 1/2gl barbekjū mērce
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1/2 tējk. čili pasta
  • eļļa
  • sāls, pipari
Dzērveņu medalus ne tikai lieliski garšo un veldzē slāpes, bet ir izmantojams arī dažādu ēdienu pagatavošanā. Šoreiz pagatavosim gaļas bumbiņas.

Pagatavošana

1
Ķiploku daiviņas sasmalcina. Maltai gaļai pievieno ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un visu kārtīgi samaisa. No maltās gaļas veido bumbiņas valrieksta lielumā.
2
Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep gaļas bumbiņas. Bumbiņas izņem un turpat apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Tad atgriež bumbiņas, pielej alu, apsedz ar vāku un uz pavisam mazas uguns sautē apm. 1 st. Tad noņem vāku, pievieno barbekjū mērci un čili pastu, sāli un svaigi maltus piparus un sautē vēl minūtes 30, līdz mērce sabiezē. Pēc nepieciešamības pielej mazliet ūdens.
3
Pasniedz gan siltā veidā, gan aukstā veidā kā uzkodu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni