Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Steiks ar Kambazolas siera mērci

Sastāvdaļas
  • 4 steika gabali
  • Mērcei:
  • 150g siers Kambazola ar zilo pelējumu
  • 1/2 gl sauss baltvīns
  • 200ml saldais krējums 10%
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 20g sviests ar Himalaju sāli
  • sāls, pipari
Kādreiz steiks bija dzirdams tikai ASV kinofilmās, kur to restorānos pasūtīja filmu varoņi. Mūsdienās tas ir gaļas ēdiens, kas jau pārliecinoši ienācis arī mūsu pašu virtuvēs.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Steikus cept uz grila 4-6 min. no katras puses. Gaļu pārlikt uz šķivja, apsegt ar folliju un "atpūtināt" apm. 20 min. Jau gatavus steikus pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem.
2
Pagatavot mērci.
Ķiploka daiviņu sagriezt pabiezās šķēlītēs. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā ķiplokus. Pieliet baltvīnu un pusi šķidruma iztvaicēt. Pieliet saldo krējumu un sadrupinātu sieru. Maisot karsēt tik ilgi, kamēr siers izkūst.
3
Steikus pasniedz pārlejot ar silto siera mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni