Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Publicitātes foto

Ābolu drupaču kūka

Sastāvdaļas
  • 2 olas
  • 4 olu dzeltenumi
  • 180 g brūnā cukura
  • 200 g sviesta, izkausēta un nedaudz atdzesēta
  • 200 g kviešu miltu
  • 80 g vidēji rupju rudzu miltu
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 200 g nomizotu, iztīrītu ābolu (sagriezti gabaliņos)
  • 200 g plūmju bez kauliņiem, sagrieztas gabalos
  • 100 g melleņu
  • Drupačām
  • 4 kardamona pāksts sēkliņas, saberztas (vai 1/4 tējk. kardamona pulvera)
  • 105 g kviešu miltu
  • 90 g rudzu miltu
  • 45 g lazdu riekstu, samalti
  • 60 g marcipāna
  • 100 g Demeraras cukura
  • 120 g auksta sviesta
Nekas, pilnīgi nekas nepārspēj ābolkūku – klasisku, kā taisa mamma, vai nedaudz (tiešām nedaudz) veselīgāku, gatavojot mīklu no rudzu miltiem. Recepti piedāvā kulinārijas eksperte un Rimi gardēde Signe Meirāne.

Pagatavošana

1
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Kūkas formu 26 cm diametrā ietauko ar sviestu un izbārsti ar miltiem (gan pamatni, gan malas) vai izklāj ar cepamo papīru.
2
Drupačām bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pievieno sviestu un, ar pirkstu galiem iestrādājot miltus sviestā, veido drupačas.
3
Saputo olas un olu dzeltenumus ar cukuru un kanēli 6‒7 minūtes, līdz masa ir gaisīga. Mikserim lēnām darbojoties, pievieno izkausēto sviestu, pēc tam iemaisi abu veidu miltus ar sāli.
4
Lej mīklu formā, izlīdzini, uzliec ābolus, plūmes un mellenes. Uzber drupačas, no sākuma liekot lielākās un beigās visu aizpildot ar mazajām drupačām, kas bļodas apakšā. Cep krāsnī apmēram 40 minūtes.

Pievienot komentāru

Deserti