Jogurta-citronu saldējums
Sastāvdaļas
- 500g turku/grieķu jogurta
- 100g cukura
- 2 citroni
- 2 olas
- 20g sviests
Senie persieši gatavoja ko līdzīgu saldējumam, sajaucot augļus ar sniegu. Mums sniega šobrīd nav, tāpēc gatavosim saldējumu no jogurta!
Pagatavošana 6 porcijas
1
No citroniem norīvēt miziņu un izspiest sulu. Izspiestu citrona sulu, citrona miziņu, cukuru un olas sajaukt kopā. Pievienot sviestu un ūdens peldē uzkarsēt. Visu laiku maisot karsēt, kamēr masa sabiezē, apm. 7-8 min.
Citrona krēmu atdzesēt un sajaukt ar jogurtu.
2
Masu pārliet saldējuma pagatavošanas iekārtā un sasaldēt līdz masa sabiezē. Tad pārliet konteinerā un novietot saldētavā uz 1,5-2 stundām.
Ja nav saldējuma pagatavošanas iekārtas, tad var 4-5 st. saldēt saldētavā, tikai ik pa brīdim jāapmaisa, lai neveidojas ledus kristāli.
Ja nav saldējuma pagatavošanas iekārtas, tad var 4-5 st. saldēt saldētavā, tikai ik pa brīdim jāapmaisa, lai neveidojas ledus kristāli.
3
Ideja-maria-kitchen.livejournal.com