Kartupeļu sacepums
Sastāvdaļas
- 6 prāvi kartupeļi
- 50 g rīvēta cietā siera
- 4 ēdk. skābā krējuma
- 4 ķiploka daiviņas
- 1–2 ēdk. smalki sakapātu diļļu
- eļļa veidnei
- sāls
- malti melnie pipari
- malta paprika
Ēdams gan viens pats, gan kā piedeva ceptai gaļai un zivij. Ja vēlas svaigāku garšu, gatavu sacepumu var pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus ar mizu izvāri gatavus, nomizo un sagriez šķēlītēs.
2
Liec ar eļļu ieziestā veidnē. Pārkaisi ar sāli, pipariem un maltu papriku.
3
Nomizotus ķiplokus ļoti smalki sakapā. Samaisi ar krējumu, rīvēto sieru, sāli un pipariem, iemaisi dilles. Liec uz kartupeļiem un izlīdzini.
4
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes.