Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sēņu plācenīši 1

Sastāvdaļas
  • 150 g Vārītas vai sālītas sēnes
  • 25 g Baltmaize
  • 25 g Piens
  • Sīpoli
  • Sviests vai margarīns
  • 1 Ola
  • Sāls, pipari
  • Rīvmaize
  • Taukvielas
Recepte no slavenās Ņinas Masiļūnes recepšu zelta fonda. Pie plāceņiem labi garšos arī skābā krējuma mērce ar zaļumiem un ķiploku.

Pagatavošana

1
Sēnes samaļ kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi, pievieno sviestā vai margarīnā apceptus sīki sasmalcinātus sīpolus, sakultu olu, sāli, piparus un samaisa.
2
No masas veido plācenīšus, apviļā rīvmaizē, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep no abām pusēm brūnus. Apceptos plācenīšus var vēl likt dziļā pannā, pārliet ar krējumu un cepeškrāsnī 5 - 6 minūtes izkarsēt.
3
Sēņu plācenīšus pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni, krējuma mērci, skābētiem gurķiem vai brūkleņu ievārījumu.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni