Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ar dārzeņiem pildīts kabacis

Sastāvdaļas
  • 1 prāvs kabacis
  • 100 g šampinjonu
  • 100 g brokoļu
  • 2 nelieli tomāti
  • 1 burkāns
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 tējk. pikantu sinepju
  • 2 tējk. izlobītu ķirbju sēklu
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • sāls
  • malti melnie pipari
Krāsnī cepti kabači ar dažādiem pildījumiem ir viens no klasiskajiem kabaču laika gardumiem. Arī šajā receptē dārzeņu maisījumu var papildināt ar malto gaļu, sakapātu šķiņķi vai saplucinātu kūpinātu zivi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kabaci pārgriez gareniski uz pusēm un izgriez mīksto vidu ar sēklām. Liec uz plāts, pārklāj ar alumīnija foliju un uz 8–10 minūtēm ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī.
2
Nomizotus burkānus un notīrītus šampinjonus sagriez salmiņos, brokoli sadali ļoti mazās rozetēs, ķiplokus smalki sakapā. Tomātus sagriez šķēlēs.
3
Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep burkānus un brokoļus kopā ar sēnēm. Pievieno ķiplokus un sēklas, sāli un piparus un samaisi.
4
Kabaču puses ar griezuma vietu uz augšu liec uz folijas. Apzied ar sinepēm. Liec iekšā ceptos dārzeņus. Virsū kārto tomātu šķēles un vēlreiz pārkaisi ar pipariem.
5
Foliju rūpīgi aizloki. Liec uz plāts, ievieto 170 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes. Folijai augšpusi atloki vaļā un turpini cept vēl kādas 10 minūtes.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni