Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Vraps ar grilētiem kabačiem un tomātu mērci

Sastāvdaļas
  • 500g jaunie kabači
  • 200g sēnes
  • 4-6 tortillas
  • 100g Feta vai Brinza
  • Marinādei:
  • 3 ēd.k. citornu sula
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. kūpināta paprika
  • 3-4 kiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. kaltēts vai svaigs oregano
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 200g turku/grieķu jogurts
  • 100g saulē kaltēti tomāti
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd.k. kūpināta paprika
  • čili pipari
  • sāls, pipari
Pastāv uzskats, ka grilēšanas prieki ir gaļēdāju priekšrocība. Taču tā gluži nav. Arī veģetārieši var sevi priecēt, atliek izvēlēties īsto recepti. Un galu galā šo kabaci var izcept uz pannas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kabačus un sēnes sagriež šķēlītēs, pievieno visas marinādes sastāvdaļas, apmaisa un atstāj uz 15-20 marinēties. Dārzeņus cep uz grila vai cepeškrāsnī līdz gatavībai.
2
Mērcei kaltētus tomātus smalki sagriež, sajauc ar jogurtu un kūpinātu papriku. Pievieno smalki sakapātu ķiploku, sāli, svaigi maltus piparus un čili piparus pēc garšas.
3
Tortillas uzsilda uz grila, iesmērē ar mērci. Kārto grilētus kabačus, pārkaisa ar sadrupinātu sieru un satin. Pasniedz ar fri kartupeļiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni