Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Vegetable stew with pepper and spring onion, selective focus

Pikantais gulašs ar skābētiem kāpostiem, kartupeļiem un papriku

Sastāvdaļas
  • 1kg kartupeļu
  • 500g skābēti kāposti
  • 400g konservēti tomāti
  • 2 paprikas
  • 200ml dārzeņu buljons
  • 1 sīpols
  • 1 čili pipars
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 tējk. ķimenes
  • 3 lauru lapas
  • 2 ēd.k. augu eļļa
  • 2 tējk. saldā paprika
  • sāls, pipari
Gulašs (ungāru: gulyás) ir Ungārijas nacionālais ēdiens. Tradicionāli to gatavo no vērša vai teļa gaļas gabaliņiem. Taču šodien šī ēdiena variācijas skaitāmas desmitos un mēs kārtējo reizi, piedāvājam vienu no tām. Šī recepte īpaši priecēs veģetāriešus un pikantu ēdienu cienītājus!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kāpostus sagriež smalkāk. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapā. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sasmalcinātus tomātus un sautē 5 min. Pievieno kāpostus, buljonu, ķimenes, apmaisa un sautē zem vāka apm. 40 min.
2
Kartupeļus nomizo un sagriež lielos gabalos. Papriku un čili piparu sagriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež strēmelītēs. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep kartupeļus. Pievieno čili piparu, paprikas pulveri, lauru lapas un sautē zem vāka 15 min. Pannas saturu pārliek katlā pie kāpostiem, apmaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Sautē vēl minūtes 15-20, kamēr kartupeļi ir pilnībā gatavi.
3
Gulašu var pasniegt uzreiz, bet garšīgāks tas ir pēc kādām minūtēm 20-30.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni