Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Festivāla "Bauska Tas Te" burgeris

Sastāvdaļas
  • 1 burgera maizīte
  • Burgera kotletei:
  • 130g malta cūkgaļa gaļa
  • 50g malts cūkgaļas cauraudzis
  • 1 tējk. kūpināta paprika
  • 1 tējk. Dižonas sinepes
  • 1 tējk. medus
  • 1 tējk. gaišā sojas mērce
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 tējk. tomātu mērce
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 1 ēd.k. majonēze
  • 1 ēd.k. tomātu mērce
  • 5g sarkanvīna etiķis
  • 5g Worčestera mērce
  • svaigs kāposts
  • laims
  • sāls, pipari
  • Marinētiem sīpoliem:
  • 1 sarkans sīpols
  • 1 citrons
  • 1 tējk. brīnais cukurs
  • rozā pipari
  • Papildus garšai:
  • 2 bekona šķēles
  • 1 šķēle Čedara siers
  • 1 marinēts gurķis
Pirmo reizi Bauskā no 5. līdz 6. augustam norisināsies mūzikas un aktīvās atpūtas festivāls visai ģimenei – Bauska TasTe, kur uzstāsies Latvijā pazīstami un iemīļoti izpildītāji, būs iespēja piedalīties aizraujošās aktivitātēs, pārbaudīt spēkus sportiskos notikumos, kā arī nobaudīt garšām bagātus ēdienus. Šī ir festivāla burgera oficiālā recepte. Biļetes uz pasākumu iepriekšpārdošanā šeit. https://www.youtube.com/watch?v=-TuUdY1wanY

Pagatavošana 1 porcijas

1
Maltais gaļai pievieno sasmalcinātus ķiplokus, paprikas pulveri, sinepes, sojas mērci, tomātu mērci, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un samaisa. No maltās gaļas izveido kotleti, kuru cep uz pannas vai grila.
2
Iemarinē sīpolus. Sīpolu sagriež gredzenos, pārliek bļodā. Pievieno cukuru, rozā piparus un svaigi spiestu citrona sulu. Pēc vēlmes var pievienot ūdeni.
3
Gatavo mērci. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa. Pašās beigās pievieno sagriezt kāpostus kraukšķīgumam.
4
Uz pannas uzcep bekona šķēles. Maizītes apcep uz grila vai pannā.
5
Liek kopā burgeri. Maizītes apakšējo daļu apsmērē ar mērci, pa virsu liek kotleti, sieru un bekona šķēles, sagreiztu marinētu gurķi un sīpolu gredzenus. Apsedz ar augšējo maizītes daļu.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči