Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Publicitātes foto

Rudenīgs kokteilis: bumbieru un karameļu sangrija

Sastāvdaļas
  • 1 pudele sausā baltvīna (750 ml, piemēram, Sauvignon blanc)
  • 2 pudeles bumbieru sidra (660 ml)
  • 6 nelieli bumbieri (600 g)
  • Sula no ¼ citrona
  • 6–8 timiāna zariņi
  • 4 ēdamk. karameļu mērces (pirktas vai pašgatavotas*)
  • Ledus (pēc vajadzības)

Pagatavošana 6 porcijas

1
Bumbierus nomazgā, izņem serdes un pašus sagriež smalkās strēmelītēs.
2
Apslaka ar citrona sulu, pievieno karameļu mērci, apmaisa un liek lielā krūkā.
3
Pielej baltvīnu, sidru un visu samaisa. Pievieno timiāna zariņus un liek ledusskapī nostāvēties 2–6 stundas.
4
Bauda atdzesētu, pēc vēlēšanās pievienojot ledu.
5
* Karameļu mērci gatavo šādi: ņem 100 g baltā cukura un 100 ml saldā krējuma. Cukuru kausē katliņā ar biezu dibenu līdz dzintara krāsai. Pielej saldo krējumu (krējums uzreiz sāks burbuļot, jo cukurs būs ļoti karsts, tāpēc jālej uzmanīgi), samaisa līdz viendabīgai konsistencei un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni