Ābolu-dzērveņu medalus kokteilis
Sastāvdaļas
- 500ml dzērveņu medalus
- 500ml ābolu sula
- 100ml degvīns
- 100g dzērvenes
- 1 tējk. rīvētas ingvera saknes
Septembris - mēnesis, kas vasara īsti vēl nav beigusies, bet rudens tā īsti vēl nav sācies. Arī laiks aiz loga mulsina - tad auksts, tad līst lietus un uzreiz parādās saule. Mēs iesakām
šo kokteili pasniegt lietainos un drēgnajos septembra vakaros. Taču tik pat labi to var pasniegt atdzesētu, ar ledu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Dzērvenes ieber katliņā, saspaidi ar kartupeļu stampu, pievieno 250ml ūdens un uzvāri. Vāri 5 minūtes. Tad peivieno alu un ābolu sulu, ingvera sakni un uzkarsē.
2
Salej glāzēs degvīnu, pievieno karstu dzērienu un uzreiz pasniedz.