Ikri, store, miera balodis un prominences. Tā Jūrmalā nosvinēta Krievijas diena
Ekspremjers Andris Šķēle ar dzīvesbiedri Kristiānu Lībani-Šķēli reti kopā iziet sabiedrībā. Krievu dienas svinības ar ikriem mielastā gan ir viņu ik gadu apmeklējamo pasākumu sarakstā.
Sabiedrība
2014. gada 13. jūnijs, 13:41

Ikri, store, miera balodis un prominences. Tā Jūrmalā nosvinēta Krievijas diena

Jauns.lv

Ar svinībām Krievijas Federācijas rezidencē Jūrmalā atzīmēta tradicionālā Krievijas diena. Neskatoties uz attiecību ar Krieviju pasliktināšanos saistībā ar krīzi Ukrainā, pasākumā kā ierasts piedalījās personas, kuras turp devās pērn, aizpērn un arī pirms pieciem gadiem.

Uz ballīti par godu Krievu dienai sabiedrībā zināmi ļaudis ieradās laikus, bet tāpat pie apsveicināšanās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu pulcējās pietiekami gara rinda. Daļa viesu ieradās ar puķēm vēstnieka kundzei, daži pat tā bija pūlējušies, ka piemeklēja ziedus Krievijas karoga krāsās.

Uz pasākumu ieradās gan kultūras darbinieki, piemēram, Raimonds Pauls un Laima Vaikule, gan politiķi – Ventspils mērs Aivars Lembergs, Rīgas vicemērs Andris Ameriks -, gan uzņēmēji – Andris Šķēle, Vasīlijs Meļņiks, Iļja Gerčikovs un citi ļaudis.

Krievijas vēstnieks pasākuma sākumā palaidis gaisā miera balodi, viesiem cienāties ļāva ar delikatesēm – bija kā pankūkas ar ikriem, tā store un citas delikateses. Pasākumā par lielākajām jautrībām rūpējās vienmēr humorpilnais Raimonds Pauls ar Vaikuli, kā arī Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks, kurš ballītes laikā paspēja izrunāties teju ar visiem viesiem. Nostāk no visiem ballītē uzturējās Andris Šķēle ar kundzi Kristiānu Lībani-Šķēli. Viņi nepārtraukti komunicēja. No malas šī komunikācija neatgādināja divu balodīšu dūdošanu.


Kasjauns.lv/ Foto: Eduards Paņičevs