Sabiedrība
2017. gada 3. marts, 21:41

Saeimas kancelejas vadītājs Steins izsaukts uz nopratināšanu Drošības policijā

Jauns.lv

Drošības policija (DP) saukusi uz nopratināšanu Saeimas kancelejas vadītāju Māri Steinu, šodien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Steins aicināts uz nopratināšanu, kā persona pret kuru sākts kriminālprocess saistībā ar jauno ēku, kurā, izbūvējot speciālas telpas, nav ievērotas drošības prasības, vēsta "Panorāma"

LTV vēsta, ka uz DP esot saukts arī Saeimas izpilddirektors Valdis Ziemelis kā arī Publisko iepirkumu un juridiskā atbalsta nodaļas darbinieces.

Kā aģentūru LETA informēja Steins, viņš uzaicinājumu ierasties DP saņēma telefoniski stundu pēc pēkšņas, slepeni sagatavotas Saeimas prezidija sēdes.

Par šo sēdi viņam neesot ticis paziņots un tajā tika veikta kārtējā Saeimas kancelejas reorganizācija.

Ierosināts kriminālprocess par drošības prasību neievērošanu parlamentā, to Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) sēdē deputātiem pavēstījis ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Par Kalnmeiera pausto aģentūru LETA informēja NDK priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Kriminālprocess ierosināts saistībā ar faktu, ka Saeimas jaunajā ēkā, Jēkaba ielā 6/8, NDK telpas nevar akreditēt, jo tajās nav iespējams nodrošināt valsts noslēpuma aizsardzību, skaidroja Āboltiņa. Par šo situāciju NDK bija vērsusies ar iesniegumu tiesībsargājošajās institūcijās.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA