Madonas apkaimē smagā avārijā mirst 23 gadus vecs jaunietis
Avārijā vissmagāk cietušo neizdevās glābt - pa ceļam uz slimnīcu vīrietis nomira.
112
2015. gada 1. janvāris, 10:16

Madonas apkaimē smagā avārijā mirst 23 gadus vecs jaunietis

Jauns.lv

Madonas apkārtnē notikusi traģiska autoavārija, kurā dzīvību zaudējis 23 gadus vecs vīrietis, par aizvadītās diennakts negadījumiem informēja ātrās palīdzības pārstāve Ilze Bukša. Slimnīcās nonākuši arī 6 pirotehnikas upuri.

Neilgi pirms plkst.14 Madonas novada Sarkaņu pagastā, autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene 51.kilometrā, notika sadursme starp automašīnu "BMW X5" un automašīnu "Volvo S70". Avārijā gāja bojā 1991.gadā dzimušais "Volvo" vadītājs. Viņš nomira reanimācijas laikā ceļā uz slimnīcu - viņš bija guvis ļoti smagas traumas, īstenoti reanimācijas pasākumi, bet tie nav bijuši sekmīgi. Avārijā cieta arī 18 gadus veca jauniete un 12 gadus vecs zēns, kurš nogādāts slimnīcā.

Gadumijā, palaižot pirotehniku, smagi cietuši seši cilvēki.

Rokā sprāgstot petardei, Rīgas reģionā kāds 40 gadus vecs vīrietis guvis acu ievainojumus un sejas traumas, savukārt 44 gadus vecs vīrietis stipri savainojis plaukstu, gūstot cīpslu un asinsvadu bojājumus.

39 gadus vecs vīrietis Rīgā, darbojoties ar pirotehniku, savainojis acis un, iespējams, guvis arī sejas kaula un acu orbītas kaula lūzumu. Smagus acu ievainojumus un sejas kaula lūzumu Rīgā guvis arī 22 gadus vecs vīrietis. Saistībā ar pirotehniku acis savainojis arī desmit gadus vecs zēns Rīgā.

Zemgalē, palaižot pirotehniku, vaļēju brūci pierē guvis 14 gadus vecs zēns.

Aizvadītajā diennaktī ātrā palīdzība devās uz 1397 izsaukumiem, no kuriem 306 bija traumas. Izsaukumu un gūto traumu skaits ir lielāks nekā parasti ikdienā.

BNS, LETA, Foto: Evija Trifanova/LETA