Politika
2015. gada 3. janvāris, 07:46

Pleps un Pastars varētu Saeimā sniegt padomus arī pēc amatu atstāšanas

Jauns.lv

Saeimas Juridiskā biroja pārstāvji Jānis Pleps un Edgars Pastars, kuri iesnieguši atlūgumus, varētu parlamentā sniegt padomus arī pēc amatu atstāšanas.

Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (NA) aģentūrai BNS pauda, ka ir tikusies ar abiem biroja juristiem. "Mūsu saruna bija atklāta un pozitīva. Abi apliecināja vēlmi būt noderīgiem un sniegt Saeimai padomu pat brīvprātīgā kārtā, bez atlīdzības arī turpmāk," viņa sacīja.

Politiķe uzsvēra, ka Pleps un Pastars, "neskatoties uz savu jaunību, ir izcili juristi, spēcīgi konstitucionālo tiesību eksperti". Mūrniece uzskata, ka Plepu sagaida spoža akadēmiskā nākotne, savukārt Pastars atzinis, ka viņam šobrīd esot vajadzīgas pārmaiņas, tomēr "nākotne ir kā atvērta grāmata".

Jau vēstīts, ka Pastars un Pleps no Saeimas Juridiskā biroja iesnieguši atlūgumu. Pastars Saeimas Juridiskajā birojā strādā kopš 2005.gada. Pusotru gadu viņš strādājis kā Valsts prezidenta padomnieks. Pleps Saeimas Juridiskajā birojā strādājis septiņus gadus.

Latvijas radio iepriekš vēstīja, ka galvenie amatu atstāšanas iemesli ir saistīti ar vēlmi kaut ko mainīt savā karjerā, taču viņi nenoliedz, ka lēmumu ietekmējusi arī vadības maiņa šā gada sākumā.

BNS