No vantīm krītoša ledus dēļ ierobežota satiksme uz Vanšu tilta
Sabiedrība
2015. gada 4. janvāris, 18:37

No vantīm krītoša ledus dēļ ierobežota satiksme uz Vanšu tilta

Jauns.lv

No vantīm krītoša ledus dēļ šopēcpusdien ierobežota satiksme un slēgta gājēju ietve uz Vanšu tilta virzienā no Pārdaugavas uz centru, informēja Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta projektu vadītāja Ilze Dišlere.

Uzņēmuma "Rīgas tilti" speciālisti skaidro, ka uz vantīm izveidojies apledojums, kas stipra vēja dēļ krīt lejā uz brauktuves un ietves. Lai nodrošinātu satiksmes un gājēju drošību, nolemts nekavējoties ierobežot satiksmi.

"Rīgas tiltu" speciālisti turpinās apsekot tiltu, pārbaudīt vantis un sekot līdzi laika apstākļiem. Tiklīdz vējš mazināsies, satiksmes ierobežojumi tiks atcelti, norāda Dišlere.

Kā ziņots, Rīgas ielās svētdien ir devusies visa atbildīgo dienestu rīcībā esošā sniega tīrīšanas un ceļu kaisīšanas tehnika. Kopumā strādā vairāk nekā 30 specializētās tehnikas vienības.

Transportlīdzekļu vadītājiem jāņem vērā, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču intensīvas snigšanas laikā jārēķinās ar apgrūtinātu braukšanu un garāku bremzēšanas ceļu. Līdz ar to vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu ātrumu.

Satiksmes departaments atgādina, ka atbilstoši brauktuvju uzturēšanas prasībām, uzņēmumiem tiltu brauktuvju tīrīšana ir jāpabeidz divu stundu laikā pēc snigšanas beigām, bet maģistrālo ielu brauktuvju tīrīšana - trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām.

LETA / Foto: Evija Trifanova, LETA