"Ar to nodarbojas tikai muļķi!" Latvijas gaišreģi skaidro, kādēļ neizmanto savas spējas, lai vinnētu loterijā
Kāpēc gan vienu reizi nepielietot savu talantu, lai finansiāli nodrošinātos vai pat kļūtu stāvus bagāts? Pie reizes pierādot, ka gaišreģim patiešām var ticēt. Latvijas ezotēriķi par to ir skeptiski.
Sabiedrība
2015. gada 10. decembris, 07:17

"Ar to nodarbojas tikai muļķi!" Latvijas gaišreģi skaidro, kādēļ neizmanto savas spējas, lai vinnētu loterijā

Jauns.lv

Latvijā ir ne mazums cilvēku, kuri, problēmu un grūtu mirkļu nomākti, izvēlas vērsties pēc palīdzības pie gaišreģiem un ekstrasensiem. Lai cik arī pārliecināti par šo cilvēku spējām nebūtu viņu klienti, skeptiķu tomēr netrūkst, un viens no instrumentiem gaišreģu spēju apšaubīšanā ir jautājums: kā gan tas nākas, ka gaišreģi neizmanto savas spējas, piemēram, lai vinnētu loterijā?

„Personīgi man viss dzīvē nāk ar smagu darbu. Gaišreģi un ekstrasensi ir informācijas vadītāji – mēs neesam tās avots,” skaidro ekstrasenss, populārā Krievijas šova „Ekstrasensu cīņas” dalībnieks Sindijs Anspoks. Viņš atklāj, ka jautājums par loteriju skaitļu „saredzēšanu” viņam tiek bieži uzdots, taču savā praksē gaišreģis ir pārliecinājies, ka viņa dotības šādā veidā neizpaužas. Tās lieliski palīdz risināt citu cilvēku problēmas un sarežģītas situācijas, taču vienkārši atsakās darboties savtīgu mērķu sasniegšanai vai vieglai materiālā labuma gūšanai.

„Savas problēmas risina racionāli”

Lai arī Sindijs plašākai publikai un saviem klientiem asociējas ar ekstrasensorām spējām, vīrietis atklāj, ka savā dzīvē tomēr visbiežāk problēmas šķetina racionāli: „Atbildot par loterijām, es varētu šo situāciju salīdzināt ar ārsta profesiju. Ja esat ķirurgs, jūs spēsit lieliski palīdzēt citiem cilvēkiem, operējot viņus un atrisinot viņu veselības problēmas, taču pats sevi vajadzības gadījumā jūs operēt nespēsiet. Man pašam dzīvē bieži vien iet ļoti smagi. Risinot nopietnas problēmas, nākas pielikt lielas pūles, taču sakoncentrēt savas spējas vieglas naudas gūšanai es vienkārši nespēju”.

Ne visas loterijas ir godīgas

Gaišreģis arī apgalvo, ka nav pilnīgi pārliecināts par visu loteriju godīgumu – viņaprāt, ir pamats uzskatīt, ka šad tad tiek speciāli gādāts par to, lai lielais laimests nekādā gadījumā nevienam netiktu: „Pieļauju, ka ne visās loterijās viss ir godīgi. Man ir aizdomas, ka bieži vien skaitļi tiek samainīti un izkārtoti tā, lai garantētu, ka uzvarētāja nav”.

Paredzēt loteriju skaitļus ir grēks

Dziednieks-ekstrasenss no Daugavpils Jānis Urtāns par gaišredzības spēju izmantošanu ātras bagātības gūšanai izsakās īsi. Viņaprāt, šāda rīcība ir ļoti nepareiza, un to darīt nedrīkst: „Tas ir liels grēks. To darīt nedrīkst, jo tā ir acīmredzama savtīga rīcība un par to var nākties visai dārgi samaksāt.” Urtāns skaidro, ka šāda rīcība pavisam noteikti atstās iespaidu uz gaišreģa karmu. „Esmu dzirdējis par cilvēkiem, kuri mēģinājuši šādi rīkoties, taču par visu ir jāatmaksā,” pārliecināts ir ekstrasenss. Par konkrētu cilvēku materiālo guvumu gan viņš neizstāsta.

„Ar to nodarbojas vien muļķi!”

Pareģotāja un astropsiholoģe Ella Nikolajeva atbild, ka savas spējas izmantot šādā veidā būtu muļķīgi. Viņa visai skarbi izsakās par azartspēļu spēlmaņiem un loterijas biļešu pircējiem kopumā: „Spējas, kas mums ir dotas, ir saistītas ar smadzenēm.

Azartspēles un citi netikumi, piemēram, alkohols ir lietas kurām pievēršas vien muļķi! Gaišreģi ir godprātīgi cilvēki, kuri iztiku nopelna sūrā darbā, ar savu arodu.” Pareģotāja arī mudina cilvēkus necelt un makā nelikt sīknaudu, kas atrasta uz ielas. „Viegla nauda nekad nedos nopietnu labumu ilgtermiņā,” pamāca pareģe.

Kasjauns.lv/Foto: Shutterstock