Premjeres Straujumas selfijs ar Latvijas gudrākajiem skolēniem. FOTO
Pēc "stīvās" pozēšanas Laimdota Straujuma gudru puišu klātbūtnē ļāvās arī pašbildei!
Sabiedrība
2015. gada 18. marts, 15:34

Premjeres Straujumas selfijs ar Latvijas gudrākajiem skolēniem. FOTO

Jauns.lv

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien sveica starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu laureātus, un nevairījās arī no pašbildēm kopā ar spožākajiem Latvijas nākotnes prātiem.

Straujuma uz svinīgo pasākumu aicinājusi 2013./2014.mācību gada starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētājus un viņu pedagogus. Olimpiāžu laureātiem un pedagogiem tiks pasniegti Ministru kabineta diplomi.

Kopumā ar diplomiem tika apbalvoti 16 skolēni, kuri ir piedalījušies piecās starptautiskās mācību priekšmetu olimpiādēs informātikā, matemātikā, fizikā, ķīmijā un bioloģijā. Apbalvojumu saņēma arī 27 skolēnu pedagogi.

Pagājušajā gadā Latvijas skolēni šajās mācību priekšmetu olimpiādēs ir ieguvuši piecas sudraba un septiņas bronzas medaļas, kas ir par trīs medaļām vairāk nekā 2012./2013.mācību gadā. Sudraba medaļas ieguva Deniss Dunaveckis starptautiskajā matemātikas olimpiādē Keiptaunā, Dienvidāfrikā, Daniels Krimans starptautiskajā bioloģijas olimpiādē Bali, Indonēzijā, Aleksejs Popovs, Aleksejs Zajakins un Kristaps Čivkulis starptautiskajā informātikas olimpiādē Taipejā, Taivānā.

Valdība pagājušajā gadā lēma arī par naudas balvu izmaksāšanu olimpiāžu laureātiem 26 117 eiro apmērā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA