Ušakovs par "visādu kaimiņu un būdu" ietekmi "Maximas" traģēdijas izmeklēšanā
Ušakovs: "Zolitūdes izmeklēšanas komisija savā darbā nav bijusi "gluži brīva no visādu kaimiņu ietekmes"".
Viedokļi
2015. gada 2. novembris, 09:04

Ušakovs par "visādu kaimiņu un būdu" ietekmi "Maximas" traģēdijas izmeklēšanā

Jauns.lv

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbu vērtē neviennozīmīgi, norādot, ka tā "diemžēl savā darbā nav bijusi gluži brīva arī no visādu kaimiņu un "būdu" ietekmes". Politiķis joprojām uzskata, ka viņa atbildību notikušajā izvērtēs "stingrākie tiesneši" - vēlētāji - 2017.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ušakovs apgalvoja, ka bijis "no tiem nedaudzajiem politiķiem", kas aktīvi atbalstīja šīs parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu. Viņš skaidroja, ka komisijas uzdevums bija atklāt sistēmiskas kļūdas būvniecības procesos un rosināt nepieciešamos labojumus, lai turpmāk netiktu pieļauti šādi apdraudējumi. Šo uzdevumu komisija arī esot veikusi, "tomēr diemžēl komisija savā darbā nav bijusi gluži brīva arī no visādu kaimiņu un "būdu" ietekmes", komentēja Rīgas mērs. "Tāpēc mans vērtējums komisijas darbam kopumā nav viennozīmīgs."

"Manu atbildību pēc nepilniem diviem gadiem vērtēs stingrākie tiesneši - vēlētāji. Viņiem ir zināma mana rīcība Zolitūdes notikumu sakarā, un viņu lēmums būs vistaisnīgākais," uzskata Ušakovs.

Rīgas mērs teica, ka viņam, "kā ikvienam rīdziniekam, dziļi sāp notikušais". "Savā amatā es daru visu iespējamo, lai palīdzētu Zolitūdes traģēdijas skartajiem cilvēkiem, kā arī visu no pašvaldības atkarīgo, lai būvniecības joma tiktu sakārtota. Un es, protams, uzdodu sev jautājumu, vai tiešām es un pašvaldība kopumā esam izdarījuši visu, kas bija mūsu spēkos un kompetencē, lai Zolitūdes traģēdija nenotiktu," sacīja Ušakovs.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija 27.oktobrī apstiprināja galaziņojumu, minot tajā arī politiski un morāli atbildīgās personas.

Kā politiski un morāli atbildīgas personas galaziņojumā minētas: toreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), bijušie ekonomikas ministri Artis Kampars (V) un Daniels Pavļuts, bijušie Ekonomikas ministrijas valsts sekretāri Anrijs Matīss (V) un Juris Pūce (LA), Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Zolitūdes traģēdija notika 2013.gada 21.novembrī, kad, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, gāja bojā 54 cilvēki. Tā ir lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

LETA/Foto: Reuters