Esi aicināts uz telpu orientēšanos Rīgas universitātēs!
Runā Rīga
2015. gada 2. novembris, 13:15

Esi aicināts uz telpu orientēšanos Rīgas universitātēs!

Jauns.lv

Novembrī un decembrī Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Universitātē un biznesa augstskolā “Turība” notiks telpu orientēšanās pasākums piecos posmos.

Ja tevi interesē orientēšanās, gribi pamēģināt, kā tas ir – skriet un meklēt savu ceļu reizē, vai gribi izbaudīt skriešanas treniņu neparastā vidē – telpu orientēšanās ir domāta tieši tev!

Telpu orientēšanās ir gluži kā klasiskā orientēšanās, jo ar ēkas plāna palīdzību jāatrod īsākais ceļš starp noteiktā secībā apmeklējamiem kontrolpunktiem. Taču atšķirībā no orientēšanās mežā vai pilsētā, telpu orientēšanās ir drošāka – nav iespējams apmaldīties nepazīstamā apvidū, saslapināt kājas purvā vai saskrāpēties brikšņos – un dinamiskāka – distances ir īsākas, kontrolpunktu – vairāk, skriešana notiek ātrāk, ar vairāk pagriezieniem, augšup un lejup pa kāpnēm un tā tālāk.

Šogad telpu orientēšanās sacensības atgriežas jaunā formātā. Pavisam notiks pieci posmi trīs universitātēs, kas apvienoti zem “Latvijas telpu orientēšanās līgas” nosaukuma.

Telpu orientēšanās līgas posmi:

1.      12.11. – Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultāte (Kronvalda bulvāris 4);

2.      15.11. – Biznesa augstskola „Turība” (Graudu iela 68);

3.      26.11. – Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāte (Aspazijas bulvāris 5);

4.      28.11. – Rīgas telpu orientēšanās sacensības

Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāte (Āzenes iela 12/1);

5.      05.12. – Latvijas Universitātes akadēmiskais centrs „Torņakalns” (Jelgavas iela 1).

Katram dalībniekam būs jāveic divas distances sev ērtā laikā.  Katra posma rezultāti tiks summēti un trīs labāko rezultātu kopvērtējums noteiks līgas uzvarētājus dažādās vecuma grupās.

Sacensības organizē  O!Latvija sadarbībā ar Rīgas Izglītības, Kultūras un sporta departamentu un augstskolu pašpārvaldēm (Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments, Biznesa augstskolas “Turība” Studentu pašpārvalde, Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Studentu pašpārvalde).

Ar plašāku informāciju par sacensībām iespējams iepazīties mājaslapā www.telpuorientesanas.lv

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto