Rinkēvičs: "Krievijas armijas ansamblis ir Krievijas bruņoto spēku vienība"
"Zaļos cilvēciņus" slavinošais ansamblis tā vienkārši Latvijā ierasties nedrīkst, uzskata Rinkēvičs.
Politika
2015. gada 2. novembris, 13:28

Rinkēvičs: "Krievijas armijas ansamblis ir Krievijas bruņoto spēku vienība"

Jauns.lv

Krievijas armijas ansamblis tā vienkārši Latvijā ierasties nevar, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

"Šis ansamblis nav vienkāršs ansamblis, tā ir Krievijas bruņoto spēku vienība. Mēs esam oficiāli informējuši Krievijas vēstniecību, ka šīs vienības ierašanās var notikt tikai ar Latvijas likumiem," viņš teica.

Līdz šim ir bijusi ļoti pretrunīga informācija par ansambļa koncertēšanas plāniem, tāpēc pagājušajā nedēļā Ārlietu ministrijas pārstāvji informēja Krievijas vēstniecību Rīgā, ka tiek gaidīts oficiāls pieprasījums un tad Latvijas iestādes lems, vai atļaut šai vienībai ierasties vai nē.

"Es neuzskatu, ka pašreizējos apstākļos šī ansambļa koncertēšana šeit būtu pareiza lieta. Esam informējuši Krievijas vēstniecību, ka ansamblis tā vienkārši ierasties nevar. Tas šoreiz nenozīmē melno sarakstu, konkrētajā gadījumā ir citas procedūras," skaidroja ministrs.

Viņš norādīja, ka savs vārds sakāms arī Aizsardzības ministrijai.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Visaginas pilsētas Lietuvas austrumos kultūras centrs ir atcēlis 6.decembrī plānoto Krievijas  Aizsardzības ministrijas pakļautībā esošā Aleksandra Aleksandrova vārdā nosauktā Krievijas Armijas akadēmiskā dziesmu un deju ansambļa koncertu.

Krievijas Armijas akadēmiskais dziesmu un deju ansamblis, kas atrodas Krievijas Aizsardzības ministrijas pakļautībā, oktobrī paziņoja, ka Eiropas turnejas ietvaros decembrī plāno koncertēt Baltijas valstīs.

Ansambļa administrators Viktors Kadinovs aģentūras BNS Viļņas birojam telefonsarunā no Maskavas teica, ka ansamblim 6.decembrī iecerēts koncerts Viļņā, 8.decembrī -   Rīgā, bet 9.decembrī - Tallinā.

Šie koncerti paredzēti pašlaik notiekošās Eiropas turnejas ietvaros. Krievijas Aizsardzības ministrijas preses dienesta paziņojumā teikts, ka turneja veltīta "Padomju Savienības uzvaras Lielajā Tēvijas karā 70.gadadienai", un ka "koncerti notiks Eiropas valstu galvaspilsētās, kuras Sarkanā Armija atbrīvojusi no vācu fašistiskajiem iebrucējiem".

BNS / Foto: ekrānuzņēmums no video