Veselības ministrs: "Izdevies daudz paveikt, lai pacientus negrūstu dziļāk maksas medicīnā"
Vaicāts, vai nesaskata arī neveiksmes aizvadītajā gadā, Belēvičs atbildēja noraidoši.
Viedokļi
2015. gada 2. novembris, 14:21

Veselības ministrs: "Izdevies daudz paveikt, lai pacientus negrūstu dziļāk maksas medicīnā"

Jauns.lv

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) uzskata, ka savas darbības pirmajā gadā ir paveikti daudzi pasākumi, lai "nedzītu" pacientus vēl dziļāk maksas medicīnā. To Belēvičs pavēstīja šodien sasauktajā preses konferencē.

Lai gan veselības aprūpes budžets attiecībā pret iekšzemes kopproduktu nākamgad būs nedaudz mazāks nekā šogad, veselības aprūpes pieejamība pacientiem nebūs sliktāka un dažām pacientu grupām pieejamība pat uzlabosies, norādīja ministrs.

Kā vienu no būtiskākajiem sasniegumiem Belēvičs atzīmēja atteikšanos no ārpakalpojuma izmantošanas neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Tāpat viņš uzsvēra to, ka ir izdevies panākt Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas atzīšanu par lielo projektu, kas ļaus nezaudēt Eiropas Reģionālā attīstības fonda piešķirto finansējumu.

Veselības ministrs minēja arī virkni citu darbu, ko viņa vadītā ministrija gada laikā paveikusi.

Vaicāts, vai nesaskata arī neveiksmes aizvadītajā gadā, Belēvičs atbildēja noraidoši un sacīja, ka uzskata, ka "nav jāuzvar katrā kautiņā, bet gan jāuzvar karā". Tomēr viņš atzīmēja, ka par neveiksmi var uzskatīt centienus reorganizēt Zāļu valsts aģentūru.

Ministrs norādīja, ka šeit aizmugurē ir lobisma intereses un Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir norādījusi, ka nepieciešams par grozījumiem apspriesties ne tikai ar citām ministrijām un ārstu organizācijām, bet arī ar nozari, kura šajā gadījumā nav ieinteresēta, lai tai kaut ko atņem. Viņš gan piebilda, ka ZVA ir jāreorganizē.

Jau ziņots, ka otrdienas, 3.novembra, valdības sēdē ministriem būs jāatskaitās par paveikto gada laikā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA