Purvciema iedzīvotājiem un Rīgas Klasiskās ģimnāzijas skolēniem jauns stadions
Kopējās labiekārtošanas darbu izmaksas ir gandrīz 766 600 eiro.
Runā Rīga
2015. gada 2. novembris, 21:50

Purvciema iedzīvotājiem un Rīgas Klasiskās ģimnāzijas skolēniem jauns stadions

Jauns.lv

Šodien, 2.novembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Francijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Stefanu Viskonti apskatīja gandrīz pilnībā labiekārtoto Rīgas Klasiskās ģimnāzijas stadionu Purvciema ielā 38.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs: „Jaunais stadions ir prieks ne tikai skolniekiem, bet arī apkārtnes iedzīvotājiem -  pēcpusdienās un vakaros tas būs atvērts  ikvienam, te varēs sportiski pavadīt brīvo laiku.”

Ģimnāzijas stadionā  ar Latvijas Futbola Federācijas atbalstu izveidots jauns 40x60 metrus liels futbola laukums ar mākslīgo zālienu, ierīkoti skrejceļi, strītbola un volejbola laukumi ar gumijotiem segumiem, kā arī radīti bērnu rotaļu un fizisko aktivitāšu laukumi dažādām gaumēm.

Teritorija ir apzaļumota un nobruģēta, kā arī apgaismota un tajā darbosies videonovērošanas sistēma. Ir izveidotas arī tribīnes skatītājiem. Atsevišķi pie stadiona ir izbūvētas jaunas moduļu tipa ģērbtuves.

Fizisko un rotaļu aktivitāšu laukumos ir uzstādītas Francijas lielākā rotaļu iekārtu ražotāja „Proludic” produkcija. Atsevišķas rotaļu iekārtas izgatavoja un uzstādīja vietējais Latvijas uzņēmums „Jūrmalas Mežaparki”.   

Labiekārtošanas darbus Rīgas Klasiskās ģimnāzijas sporta laukumā pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic SIA „REATON LTD”. Kopējās labiekārtošanas darbu izmaksas ir gandrīz 766 600 eiro.  

Rīgas domes vadībai un vēstniekam apskatīt sporta laukuma iekārtošanā paveikto pievienojās arī Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, LFF Nacionālo izlašu komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Starkovs un Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars. Viņš Rīgas Klasiskās ģimnāzijas mazajiem futbolistiem uzdāvināja Latvijas Futbola federācijas sarūpētās futbola bumbas.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto