Rīgas bezpajumtniece: "Bēgļi arī ir cilvēki, jāpalīdz. Bet mūsējie tikmēr guļ pažobelēs." VIDEO
„Tagad Latvijā pieņem bēgļus. Nav nekas pret, viņi arī ir cilvēki un viņiem jāpalīdz. Bet vispirms jāpalīdz mūsu cilvēkiem, lai viņiem nav jāguļ pažobelēs” saka Rīgas bezpajumtniece.
Sabiedrība
2015. gada 3. novembris, 06:15

Rīgas bezpajumtniece: "Bēgļi arī ir cilvēki, jāpalīdz. Bet mūsējie tikmēr guļ pažobelēs." VIDEO

Jauns.lv

Latvijā oficiāli katrs 1000. cilvēks ir bezpajumtnieks, bet reāli viņu skaits ir lielāks. Lielākā daļa no viņiem jūtas visu pamesti un nevienam nevajadzīgi, viņi bieži vien aizdomājas par pašnāvību. Bezpajumtnieks Jānis teic, ka viņam viss apnicis un labākais atrisinājums būtu paņemt striķi un doties uz mežu…

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes raidījums „Kivi” piedāvā ielūkoties bezpajumtnieku dzīves ikdienā.

Jānis, kurš četrus gadus ir sēdējis cietumā par zādzību, tagad, dzīvojot uz ielas, vēlas izdarīt pašnāvību. 62 gadus vecā Jāņa sieva ir pirms 20 gadiem mirusi, māja nodegusi, bērni dzīvo ārzemēs. Viņš ir palicis viens un dzīvo uz ielas. „Man viss noriebies līdz kaklam, gribas paņemt striķi un doties uz mežu,” saka Jānis. Kāda cita bezpajumtniece saka: „Tagad Latvijā pieņem bēgļus. Nav nekas pret, viņi arī ir cilvēki un viņiem jāpalīdz. Bet vispirms jāpalīdz mūsu cilvēkiem, lai viņiem nav jāguļ pažobelēs”.

Sīkāk par Rīgas bezpajumtnieku dzīvi skatieties „Kivi” videosižetā.

Bezpajumtnieku dzīve Rīgas ielās Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video