Guntis Belēvičs valsts noslēpumu drīkstēs zināt līdz pat 2019.gadam
Precīzāk, līdz 2018.gada Vecgada dienai Guntim Belēvičam piešķirta pielaide valsts noslēpumam. Iepriekš šo prerogatīvu ministram noteica vien uz 7 mēnešiem.
Politika
2015. gada 3. novembris, 19:25

Guntis Belēvičs valsts noslēpumu drīkstēs zināt līdz pat 2019.gadam

Jauns.lv

Veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) Satversmes aizsardzības birojs pielaidi valsts noslēpumam piešķīris līdz 2018.gada 31.decembrim.

Belēvičam pagarināta speciālā atļauja pieejai valsts noslēpuma objektiem, 2.novembrī žurnālistiem apliecināja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

"[Satversmes aizsardzības biroja priekšnieks Jānis] Maizīša kungs mani šodien informēja, ka Belēvičam nav noņemta pielaide," 2.novembrī atzina Straujuma, piebilstot, ka "Maizīša kungs neinformēja par termiņu".

Ministram pielaide valsts noslēpumam iepriekš tika izsniegta uz septiņiem mēnešiem - līdz oktobra beigām, to 31.martā žurnālistiem apstiprināja pats ministrs.

Belēvičs iepriekš vairākkārt bija paudis pārliecību, ka viņam arī turpmāk būs pielaide valsts noslēpumam. Politiķis gan uzsvēris, ka viņam kā veselības ministram nevajag pielaidi valsts noslēpumam. Jautājums par pielaidi valsts noslēpumam kļūstot kritisks, kad nevar savākt kvorumu valdības sēžu slepenajās daļās.

Savukārt Ministru prezidente iepriekš bija paudusi uzskatu, ka Belēvičam darbam valdībā ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam. "Uzskatu, ka tomēr ministram ir jābūt pielaidei (..). Nevaru iedomāties, kā ministrs, kuram nav pielaides, visu savu termiņa laiku nepiedalīsies klasificēto jautājumu izskatīšanā. Manuprāt, tas nav pieņemami," iepriekš bija paudusi Straujuma.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA