Ne Zaķi, ne Spolīti "Vienotība" neizslēdz no Saeimas frakcijas
"Vienotība" neizslēdz Dzintaru Zaķi un Veiko Spolīti no Saeimas frakcijas.
Politika
2015. gada 4. novembris, 15:01

Ne Zaķi, ne Spolīti "Vienotība" neizslēdz no Saeimas frakcijas

Jauns.lv

Partija "Vienotība" trešdien nolēmusi neizslēgt parlamentāriešus Dzintaru Zaķi un Veiko Spolīti no partijas Saeimas frakcijas.

Zaķis pagājušajā ceturtdienā paziņoja, ka izstājas no "Vienotības". Vairāki viņa bijušie partijas biedri rosināja lemt par Zaķa izslēgšanu no Saeimas frakcijas.

Savukārt Spolītis savulaik paziņojis par savas darbības partijā apturēšanu.

Pēc Saeimas frakcijas sēdes Zaķis žurnālistiem sacīja, ka diskusijas bijušas ļoti emocionālas, bet ar slēgtā balsojumā vairākums partijas biedru pauduši, ka nevēlas, lai Zaķis un Spolītis tiktu izslēgti no frakcijas.

Par Zaķa izslēgšanu balsojuši 12, pret - deviņi, savukārt par Spolīša izslēgšanu bija septiņi par un 13 pret. "Vienotības" Saeimas frakcijā žurnālistiem skaidroja - lai pieņemtu lēmumu par kāda deputāta izslēgšanu no frakcijas, jābūt vismaz divām trešdaļām balsu, kas šajos gadījumos nav gūtas.

"Vienotības" deputāts Andrejs Judins iepriekš sacīja, ka viņš ir izteicis priekšlikumu "Vienotībai" lemt par to, vai Zaķis var turpināt darbu frakcijā.

"Mans personīgais viedoklis ir - ja [Dzintars   Zaķis] nevar turpināt darbu partijā, tad arī frakcija jāpamet," teica politiķis.

Savukārt  "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājas vietnieks un valdes loceklis Kārlis Šadurskis, komentējot Zaķa lēmumu izstāties no partijas un viņa izteikumus, ka "Vienotībā" valda stagnācija un tajā trūkst līderu, sacīja, ka izrādījies, ka "Vienotība" nav pietiekami laba partija Dzintara Zaķa kungam.

Viņš pozitīvi vērtēja faktu, ka Zaķis ir pametis "Vienotību", piebilstot, ka partijas valdes lēmums 2.novembrī, visticamāk, nebūtu labvēlīgs Zaķim un viņš tiktu izslēgts no politiskā spēka rindām.

"Jautājumā par Zaķa izslēgšanu no frakcijas noteikti būs diskusija," prognozēja Šadurskis.

Vēstīts, ka ir notikušas un notiek vairākas tiesvedības saistībā ar balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās par labu Zaķim.

BNS/Foto: Edijs Pālens/Evija Trifanova/LETA