Apbalvoti  43. starptautiskā bērnu mākslas konkursa "Lidice 2015" uzvarētāji
43. starptautiskā bērnu mākslas konkursa „LIDICE 2015” tēma šogad bija „Gaisma”.
Runā Rīga
2015. gada 4. novembris, 17:47

Apbalvoti 43. starptautiskā bērnu mākslas konkursa "Lidice 2015" uzvarētāji

Jauns.lv

Trešdien, 4. novembrī, Rīgas domē (Rātslaukums 1) Čehijas Republikas vēstniecība apbalvoja 43. starptautiskā bērnu mākslas konkursa „LIDICE 2015” laureātus. No Latvijas apbalvojumus ieguva 48 darbu autori, kuri saņēma goda rakstus, bet augstākais apbalvojums - medaļas „Lidices roze” tika pasniegtas četru darbu autoriem un divām skolām – Rīgas Juglas vidusskolai un Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolai.

Godalgoto darbu autori ir no vairākām Rīgas izglītības iestādēm - Rīgas BJC „Daugmale”, Rīgas  BJC „Mīlgrāvis”, Rīgas Tehniskās jaunrades centra „Annas 2”, Rīgas Grafikas darbnīcas, Rīgas Ineses Gūtmanes zīmēšanas un gleznošanas studijas, Rīgas Jāņa Rozentāla vidusskolas, Rīgas Māras Muižnieces Mākslas skolas, Rīgas Geto muzeja mākslas studijas, Rīgas Juglas vidusskolas, Rīgas 85. Vidusskolas un Rīgas Pārdaugavas pamatskolas. Labāko darbu autori pārstāv arī  Cēsu BJC, Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolu, Jūrmalas un Ķekavas mākslas skolas, Liepājas pilsētas 10. vidusskolu un Bērnu mākslas skolu, Līvānu BJC, Mārupes Mūzikas un mākslas skolu, Rēzeknes Austrumlatvijas Radošo  pakalpojumu centru „Zeimuls” , Siguldas Mākslas skolu un pilsētas vidusskolu, Talsu BJC, Ventspils Popes pamatskolu un Jaunrades namu.

43. starptautiskā bērnu mākslas konkursa „LIDICE 2015” tēma šogad bija „Gaisma”. Kopumā šim konkursam tika iesūtīti 21 380 darbi no 71 pasaules valsts, to skaitā 502 bija no Latvijas. Darbus vērtēja starptautiska žūrija, kura nolēma apbalvot 533 darbu autorus.

Latvijas bērni un jaunieši starptautiskajā bērnu mākslas konkursā „LIDICE” piedalās kopš 2000. gada. Konkursu organizē Valsts izglītības satura centrs (VISC) sadarbībā ar Čehijas Republikas vēstniecību Latvijā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Konkurss tiek organizēts divās kārtās. Janvārī norisinās Latvijas kārta, un februāra nogalē Latvijas kārtā godalgotie  darbi tiek sūtīti uz Čehiju, kur tos vērtē starptautiska žūrija.

Plašāka informācija par konkursu pieejama interneta

vietnē

.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto