Latviešu ceļotājs Andris: "Ēģiptes lidostā nav kontroles Eiropas izpratnē"
Latvijas tūroperatori pagaidām nogaida Ārlietu ministrijas lēmumu.
Sabiedrība
2015. gada 5. novembris, 15:26

Latviešu ceļotājs Andris: "Ēģiptes lidostā nav kontroles Eiropas izpratnē"

Jauns.lv

Pēc Krievijas lidmašīnas katastrofas Ēģiptē avoti gan Krievijas, gan ASV drošības dienestos kā ļoti ticamu atzīst versiju par spridzekli.

Lielbritānija jau apturējusi visus lidojumus uz Sarkanās jūras kūrorta lidostu Šarm eš Šeihu. Latvijas Ārlietu ministrija ieņēmusi nogaidošu pozīciju, proti, gaida izmeklēšanas rezultātus, informē preses sekretārs Raimonds Jansons. Tikmēr Latvijas ceļojumu firmas gaida, ko teiks ministrija, teic “Tez Tour” un “Novatours” pārstāvji.

Šarm eš Šeihas lidosta ir labi zināma daudziem latviešu atpūtniekiem un ne no labās puses. Andris, kurš ik gadu daļu atvaļinājuma pavada Ēģiptē, Kasjauns.lv stāsta: “Oficiālie darbinieki visu pārbauda rūpīgi, taču te ir ļoti daudz nepiederošu un puspiederošu personu – “pelēkais slānis”.”

Tie ir rosīgi darboņi, kas, piemēram, par 50 dolāriem izkārto, ka tas, kurš rindā bijis pēdējais, pārtop par pirmo ar visiem čemodāniem. Par piecīti viņi solās nest bagāžu un piedāvā citus pakalpojumus. “Tādas “dzeramnaudas” ir uz katra stūra,” saka Andris. Šie izpalīgi pa lidostu staigā brīvi, drošības barjeras viņiem nav šķērslis.

“Tavā koferī kaut ko iebāzt jau pēc drošības kontroles varētu nebūt problēma,” pieļauj Andris. “Kārtības, disciplīnas un kontroles Eiropas izpratnē tur nav.”

Šarm eš Šeihas lidosta ik gadu apkalpo ap astoņiem miljoniem pasažieru.

Kasjauns.lv/Foto: EPA/LETA